Stephanie de Wit

Stephanie de Wit

  • Wie is Stephanie?
  • Blog
    • Koken
    • Persoonlijke ontwikkeling
    • Werk en gezin
    • Moederschap
    • Opvoeding
  • Koken
    • Aanbod kookworkshops Sliedrecht

31 maart 2020 · Leave a Comment

Saaie lunch? Maak bruchetta’s!

Koken

Nu veel van ons thuis zitten, hebben we opeens de luxe dat we iets meer tijd hebben tijdens de lunch. Dus zeg maar gedag tegen je saaie boterham met kaas. Deze manier van brood eten gaat nooit vervelen. Ik leer je hoe je bruchetta’s maakt.

bruchetta

Bruchetta’s

Geroosterde broodjes met olijfolie en knoflook
Recept afdrukken Pin recept
Totale tijd 20 min
Gang Lunch, Voorafje
Porties 4 personen

Equipment

  • Ovengrill / tosti apparaat of koekenpan

Ingrediënten
  

  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge of goede kwaliteit
  • 1 zuurdesembrood of stokbrood
  • 1 teen knoflook

+ toppings (zie hieronder)

    Instructies
     

    • Snijd het brood of stokbrood in plakken. Niet te dik maar ook zeker niet super dun.
    • Verwarm je ovengrill op de hoogste stand of zet je tostiapparaat aan. Als je het in de pan wilt bakken zet dan een grote koekenpan klaar.
    • Smeer beide kanten van de snee brood in met olijfolie.
    • Bak de broodjes in je oven op het grillrooster aan beide kanten goudbruin. Dit gaat vrij snel dus blijf in de buurt. Of leg de broodjes in je tostiapparaat maar doe hem niet strak dicht. Je kan de broodjes ook knapperig bakken in je pan.
    • Neem een teen knoflook, haal het vel eraf en snijd hem half door. Ga nu met de knoflook langs de knapperige broodjes aan 1 kant (of beide kanten als je knoflook-fan bent).
    • Beleg je bruchetta nu naar keuze. Eet hem direct op, dan is het nog lekker knapperig.

    Wat doe je op je bruchetta?

    De mogelijkheden zijn eindeloos! Ik geef je een paar ideetjes:

    In Spanje: gedroogde ham, manchego (of Parmezaan), rucola, olijven
    In Italië: tomaat met basilicum (kies de lekkerste tomaten die je kan vinden, dat maakt dit broodje zó lekker)

    Mijn persoonlijke favoriet: hummus, tonijn, tomaat, rucola, munt, kappertjes
    Ook lekker: gegrilde groente, feta, artisjok, gebakken champignons, roomkaas, zalm, avocado, kipfilet, mayonaise, komkommer, mozarella, geprakte witte bonen en wat balsamico is ook geweldig!

    bruchetta's

    Over het brood

    Als je de keus hebt, kies dan voor (zuur)desembrood. Dat maakt deze bruchetta’s echt heel erg lekker. Tegenwoordig kun je in verschillende supermarkten dit brood kopen. Bij de AH hebben ze het merkt ‘Robuust’ bij de afbakbroden, dat is echt een aanrader. Maar bij de Jumbo en andere supermarkten hebben ze ook soortgelijke producten op de vers afdeling of bij het afbakbrood. Nu weet ik dat in deze tijd er een flinke run is op afbakbrood, dus kies gewoon wat er het lekkerste uit ziet. Met ‘normaal’ stokbrood is dit ook erg lekker.

    Kun je niet naar de winkel maar heb je wel bloem in huis? Maak dan gewoon je eigen brood. Deze bruchetta’s maak je dan met het brood dat je over en het niet meer zo vers is, bijvoorbeeld de volgende dag.

    Wees creatief

    Kijk eens in je kast wat je nog hebt liggen. Een blikje tonijn of een blikje bonen? Dat is een hele goede basis. Misschien heb je nog wat kaas in de koelkast liggen of wat olijven. Heb je geen rucola maar wel andere sla? Ook goed. Denk ook aan contrasten: iets romigs, iets knapperigs, iets zouts, iets fris.

    Het belangrijkste is dat het interessant is, maar niet té gek. Experimenteer gewoon en dan zie je vanzelf wat je lekker vindt!

    Maak het af

    Een paar dingen die je broodje extra lekker maken zijn: goede olijfolie, een beetje zout en peper, eventueel een kneepje citroen of nat van augurk of kappertjes én verse kruiden zoals basilicum, peterselie, munt en koriander.

    Heb je geen verse kruiden? Geen probleem. Gedroogde oregano of tijm is ook lekker. Of dat potje Italiaanse kruiden. Alleen niet teveel. Gedroogde kruiden kunnen erg sterk zijn.

    Veel plezier met het zelf maken van bruchetta!
    Heb je vragen? Stel ze gerust.

    4 gratis recepten om nu te koken met je kinderen!

    Sluit je aan bij de Moedige Mama's community en je krijgt direct van mij 4 leuke recepten om nu met je kinderen te koken.

    Previous Post: « Zelf brood bakken
    Next Post: Boodschappen doen tijdens de corona-crisis: mijn 6 beste tips »

    Reader Interactions

    Geef een antwoord Reactie annuleren

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Rating recept




    Primary Sidebar

    Joepie, je bent er!

    Moedig zijn voor jezelf, je gezin en je dromen. Dat is wat ik voor elke moeder (inclusief mezelf) wens. Samen kunnen we de wereld elke dag een stukje beter maken voor onze kinderen.

    Categorieën

    • Gezondheid
    • Koken
    • Moederschap
    • Ondernemen
    • Opvoeding
    • Persoonlijke ontwikkeling
    • Relatie
    • Website maken
    • Werk en gezin

    Recente berichten

    • Zelf een WordPress website maken, is dat moeilijk?
    • 23 manieren om geld te verdienen vanuit huis [corona-update]
    • Boodschappen doen tijdens de corona-crisis: mijn 6 beste tips
    • Saaie lunch? Maak bruchetta’s!
    • Zelf brood bakken
    Privacybeleid

    Footer

    Succes is krijgen wat je wilt. Geluk is willen wat je krijgt.

    • E-mail
    • Facebook
    • Instagram
    Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

    Fout: geen feed gevonden.

    Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

    Copyright © 2023 · beloved theme by Restored 316

    Heyy, onze website verzamelt cookies om jouw ervaring te verbeteren. We nemen aan dat je dit niet erg vindt, maar je kan je voorkeuren altijd wijzigen als je wilt. Cookie instellingenOKÉ
    Privacy & Cookies Policy

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
    Necessary
    Altijd ingeschakeld
    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
    OPSLAAN & ACCEPTEREN