Ga terug
bruchetta

Bruchetta's

Geroosterde broodjes met olijfolie en knoflook
Totale tijd 20 min
Gang Lunch, Voorafje
Porties 4 personen

Equipment

  • Ovengrill / tosti apparaat of koekenpan

Ingrediƫnten
  

  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge of goede kwaliteit
  • 1 zuurdesembrood of stokbrood
  • 1 teen knoflook

+ toppings (zie hieronder)

    Instructies
     

    • Snijd het brood of stokbrood in plakken. Niet te dik maar ook zeker niet super dun.
    • Verwarm je ovengrill op de hoogste stand of zet je tostiapparaat aan. Als je het in de pan wilt bakken zet dan een grote koekenpan klaar.
    • Smeer beide kanten van de snee brood in met olijfolie.
    • Bak de broodjes in je oven op het grillrooster aan beide kanten goudbruin. Dit gaat vrij snel dus blijf in de buurt. Of leg de broodjes in je tostiapparaat maar doe hem niet strak dicht. Je kan de broodjes ook knapperig bakken in je pan.
    • Neem een teen knoflook, haal het vel eraf en snijd hem half door. Ga nu met de knoflook langs de knapperige broodjes aan 1 kant (of beide kanten als je knoflook-fan bent).
    • Beleg je bruchetta nu naar keuze. Eet hem direct op, dan is het nog lekker knapperig.